Detail publikace
Stanovení vybraných fenolických látek ve vínech Ryzlinku rýnského
GROSS, M. DIVIŠ, P. ŠUMBEROVÁ, M.
Originální název
Stanovení vybraných fenolických látek ve vínech Ryzlinku rýnského
Anglický název
Selected phenolic compounds assesment in Riesling wines
Typ
článek ve sborníku mimo WoS a Scopus
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Práce ukazuje profil vín odrůdy Ryzlink rýnský původem z Moravské vinařské oblasti z hlediska obsahu vybraných fenolických látek jako jednoho z ukazatelů autenticity vín. Vedle celkového obsahu fenolických látek bylo ve vzorcích stanoveno 6 fenolických látek pomocí HPLC, přičemž byla validována opakovatelnost a linearita metody stanovení.
Anglický abstrakt
Study shows the profile of Riesling varietal wines originating from the Moravian wine region in terms of the content of selected phenolic substances as one of the indicators of wine authenticity. In addition to the total phenolic content, 6 phenolic compounds were determined in the samples by HPLC, and the repeatability and linearity of the method of determination were validated.
Klíčová slova
Víno, fenolické látky, HPLC.
Klíčová slova v angličtině
Wine, phenolics, HPLC.
Autoři
GROSS, M.; DIVIŠ, P.; ŠUMBEROVÁ, M.
Vydáno
30. 10. 2023
Nakladatel
Veterinární univerzita Brno
Místo
Brno
ISBN
978-80-7305-934-7
Kniha
Hygiena a technologie potravin – LII. Lenfeldovy a Höklovy dny
Edice
1
Číslo edice
1
Strany od
121
Strany do
125
Strany počet
5
URL
BibTex
@inproceedings{BUT187221,
author="Michal {Gross} and Pavel {Diviš} and Michaela {Šumberová}",
title="Stanovení vybraných fenolických látek ve vínech Ryzlinku rýnského",
booktitle="Hygiena a technologie potravin – LII. Lenfeldovy a Höklovy dny",
year="2023",
series="1",
number="1",
pages="121--125",
publisher="Veterinární univerzita Brno",
address="Brno",
isbn="978-80-7305-934-7",
url="https://fvhe.vetuni.cz/files/upload/1697/LII.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20Sbornik%202023.pdf"
}