Detail publikace
Vplyv technologických postupov a podmienok skladovania na antioxidačné a radikál-zhášajúce vlastnosti ovocných štiav
TOBOLKOVÁ, B. POLOVKA, M.
Originální název
Vplyv technologických postupov a podmienok skladovania na antioxidačné a radikál-zhášajúce vlastnosti ovocných štiav
Anglický název
Effect of technological procedures and storage conditions on antioxidant and radical-scavenging properties of fruit juices
Typ
článek v časopise - ostatní, Jost
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Cílem práce bylo studium vlivu změn ve výrobních postupech (aplikace dusíkové atmosféry ve vybraných částech výrobního procesu v kombinaci s využitím uzávěrů na bázi zhášečů kyslíku) na antioxidační a radikál-zhášející vlastnosti 100% ananasových šťáv s kousky ananasu a 100% pomerančových šťáv s dužinou.
Anglický abstrakt
Influence of changes in technological procedures of fruit juice processing (nitrogen atmosphere application, utilization of caps with oxygen scavengers) on radical-scavenging properties of 100% pineapples juices with pieces of pineapple and 100% orange juices with pulp was assessed as well.
Klíčová slova
ovocná šťáva, stabilita, zhášeče kyslíku, EPR a UV-VIS spektroskopie
Klíčová slova v angličtině
fruit juice, stability, oxygen scavengers, EPR and UV-VIS spectroscopy
Autoři
TOBOLKOVÁ, B.; POLOVKA, M.
Rok RIV
2013
Vydáno
15. 10. 2013
Nakladatel
Výskumný ústav potravinársky
Místo
Bratislava
ISSN
1336-085X
Periodikum
Trendy v potravinárstve
Ročník
18
Číslo
1
Stát
Slovenská republika
Strany od
3
Strany do
6
Strany počet
4
BibTex
@article{BUT106354,
author="Blanka {Tobolková} and Martin {Polovka}",
title="Vplyv technologických postupov a podmienok skladovania na antioxidačné a radikál-zhášajúce vlastnosti ovocných štiav",
journal="Trendy v potravinárstve",
year="2013",
volume="18",
number="1",
pages="3--6",
issn="1336-085X"
}