Detail publikace

Vplyv technologických postupov a podmienok skladovania na antioxidačné a radikál-zhášajúce vlastnosti ovocných štiav

TOBOLKOVÁ, B. POLOVKA, M.

Originální název

Vplyv technologických postupov a podmienok skladovania na antioxidačné a radikál-zhášajúce vlastnosti ovocných štiav

Anglický název

Effect of technological procedures and storage conditions on antioxidant and radical-scavenging properties of fruit juices

Typ

článek v časopise - ostatní, Jost

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Cílem práce bylo studium vlivu změn ve výrobních postupech (aplikace dusíkové atmosféry ve vybraných částech výrobního procesu v kombinaci s využitím uzávěrů na bázi zhášečů kyslíku) na antioxidační a radikál-zhášející vlastnosti 100% ananasových šťáv s kousky ananasu a 100% pomerančových šťáv s dužinou.

Anglický abstrakt

Influence of changes in technological procedures of fruit juice processing (nitrogen atmosphere application, utilization of caps with oxygen scavengers) on radical-scavenging properties of 100% pineapples juices with pieces of pineapple and 100% orange juices with pulp was assessed as well.

Klíčová slova

ovocná šťáva, stabilita, zhášeče kyslíku, EPR a UV-VIS spektroskopie

Klíčová slova v angličtině

fruit juice, stability, oxygen scavengers, EPR and UV-VIS spectroscopy

Autoři

TOBOLKOVÁ, B.; POLOVKA, M.

Rok RIV

2013

Vydáno

15. 10. 2013

Nakladatel

Výskumný ústav potravinársky

Místo

Bratislava

ISSN

1336-085X

Periodikum

Trendy v potravinárstve

Ročník

18

Číslo

1

Stát

Slovenská republika

Strany od

3

Strany do

6

Strany počet

4

BibTex

@article{BUT106354,
  author="Blanka {Tobolková} and Martin {Polovka}",
  title="Vplyv technologických postupov a podmienok skladovania na antioxidačné a radikál-zhášajúce vlastnosti ovocných štiav",
  journal="Trendy v potravinárstve",
  year="2013",
  volume="18",
  number="1",
  pages="3--6",
  issn="1336-085X"
}