Detail projektu

Intenzifikace procesu mletí betaglukanu

Období řešení: 01.01.2014 — 10.01.2014

Zdroje financování

Neveřejný sektor - Přímé kontrakty - smluvní výzkum, neveřejné zdroje
- plně financující (2104-01-01 - 2014-12-31)

O projektu

Výzkumná práce se zabývala řešením problému mletí betaglukanu vyrobeného z hlívy ústřičné. Testovány byly především různé typy materiálů ze kterých byly vyrobeny mlecí elementy. Mlecí elementy byly vyráběny v laboratořích CMV FCH VUT v Brně. Cílem bylo zefektivnit odvod tepla z procesu mletéí a tím omezit aglomeraci mletého betaglukanu při zahřívání.

Popis anglicky
The research is addressing the problem of grinding betaglucane made of oyster mushrooms. Tested were primarily different types of material from which the grinding elements are made. The grinding elements were manufactured in laboratories CMV FCH BUT. The aim was to streamline the process of heat removal from mletéí thereby limiting agglomeration milled beta-glucan with heating.

Klíčová slova
mletí, mlecí elementy, betaglukan

Klíčová slova anglicky
milling, grinding elements, beta glucan

Označení

HS16459223-

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Opravil Tomáš, doc. Ing., Ph.D. - hlavní řešitel

Útvary

Centrum materiálového výzkumu
- příjemce (31.03.2015 - nezadáno)

Výsledky

OPRAVIL, T.; PTÁČEK, P.; BARTONÍČKOVÁ, E.; NOVOTNÝ, R. Intenzifikace procesu mletí betaglukanu. Brno: CMV FCH VUT, 2014. s. 1-53.
Detail