studijní program
Chemie a technologie potravin
Fakulta: FCHZkratka: NKCP_CHTPAk. rok: 2021/2022
Typ studijního programu: magisterský navazující
Kód studijního programu: N2901
Udělovaný titul: Ing.
Akreditace: 20.7.2001 - 31.12.2024
Specifické požadavky na přijetí
Podmínkou přijetí je dosažení VŠ titulu bakalář v chemických a chemicko-technologických oborech.
Klíčové výsledky učení
Student získá teoretický přehled a praktické dovednosti v oblasti vědních disciplín chemie a technologie potravin.Absolvent studijního programu "Chemie a technologie potravin“ bude připraven pro potravinářskou technologickou praxi k zabezpečení výroby kvalitních a bezpečných potravin. Jeho znalosti chemického složení potravinářských surovin a moderních analytických metod mu umožní pracovní uplatnění i v kontrolních orgánech státní správy. V rámci studijní programu získá student i znalosti z biotechnologie čím si rozšíří další dovednosti z vědních disciplín, které jsou založeny na výuce moderních biotechnologických předmětů.
Přístup k dalšímu vzdělávání
Absolventi mohou pokračovat studiem doktorského studijního programu.
Organizace a pravidla zkoušek, hodnocení a známkování
Požadavky pro úspěšné absolvování
Diplomová práce, státní závěrečná zkouška
Forma studia
kombinované studium
Garant programu
Koordinátor ECTS
Obor
Zkratka | Název (zaměření) | Povinných kreditů |
---|---|---|
NKCO_CHTP | Potravinářská chemie a biotechnologie | 104 |