Detail oboru
Chemie, technologie a vlastnosti materiálů
FCHZkratka: NPCO_CHMAk. rok: 2012/2013
Program: Chemie, technologie a vlastnosti materiálů - zahraniční
Délka studia:
Akreditace od: 20.7.2001Akreditace do: 15.11.2010
Profil
Základním rysem oboru chemie materiálů je nalézání a technologické využití kvalifikovaných vztahů mezi strukturou a užitnými vlastnostmi nekovových anorganických a organických materiálů na bázi homogenních a heterogenních soustav.
Klíčové výsledky učení
Charakteristickými činnostmi absolventů tohoto oboru jsou návrhy, konstrukce a provozování chemických procesů a technologií vedoucích k přeměně ropných, minerálních, rudných a jiných přírodních surovin v technicky a ekologicky významné materiály nebo produkty. Absolventi nacházejí uplatnění především v řízení technologických procesů a managementu chemických provozů, v provozech výrob syntetických materiálů, zpracování plastů, výrob kompaundů a kompozitů, adheziv, hnojiv, anorganických výztuží a plniv, při povrchových úpravách materiálů (elektrotechnický, textilní, automobilový a letecký průmysl), ve sklářském a cementářském průmyslu, ve farmaceutických a kosmetických výrobnách, ve výrobě keramických a stavebních materiálů, v recyklaci odpadů a v dalších, především chemických procesech.
Garant
Struktura předmětů s uvedením ECTS kreditů (studijní plán)
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BAO_ARD | Analysis of Risks and Disponible Sources I | en | 5 | Volitelný | zk | P - 26 / S - 26 | ano | |
MAO_ARD2 | Analysis of Risks and Disponible Sources II | en | 5 | Volitelný | zk | P - 26 / C1 - 13 | ano | |
BAA_ANC1 | Analytical Chemistry I | en | 5 | Volitelný | zá,zk | P - 26 / KK - 52 / S - 26 | ano | |
BAO_KOM | Composite Materials and their Technologies I | en | 4 | Volitelný | zk | P - 26 / KK - 26 | ano | |
MAO_KOM | Composite Materials and their Technologies II | en | 4 | Volitelný | zk | P - 26 / KK - 13 | ano | |
BAO_ACP1 | Food Analysis I | en | 4 | Volitelný | zk | P - 26 / KK - 39 | ano | |
MAO_HYP | Hygiene of Food | en | 3 | Volitelný | zk | P - 26 / KK - 13 | ano | |
MAO_CEE_1 | Chemical Engineering Calculation I | en | 4 | Volitelný | kl | ano | ||
BAA_ANC1_P | Laboratory Classes in Analytical Chemistry I | en | 3 | Volitelný | kl | L - 39 | ano | |
BAO_BCH_P | Laboratory Classes in Biochemistry | en | 2 | Volitelný | zá | L - 52 | ano | |
MAO_MRP_P | Laboratory Classes in Modern Reproduction Processes | en | 3 | Volitelný | kl | KK - 39 / L - 39 | ano | |
MAO_MOB_P | Laboratory Classes in Molecular Biotechnology | en | 3 | Volitelný | zá | L - 26 | ano | |
BAA_FCH1_P | Laboratory Classes in Physical Chemistry I | en | 3 | Volitelný | kl | L - 39 | ano | |
MAO_HMS | Mass Spectrometry | en | 3 | Volitelný | zk | P - 26 | ano | |
BAT_OCH2 | Organic Chemistry II | en | 6 | Volitelný | zá,zk | P - 26 / C1 - 39 | ano | |
BAA_FCH1 | Physical Chemistry I | en | 6 | Volitelný | zá,zk | P - 26 / KK - 65 / S - 26 | ano | |
MAA_FCH3 | Physical Chemistry III | en | 6 | Volitelný | zá,zk | P - 26 / KK - 26 / S - 26 | ano | |
MCA_SAP | Sensory Food Analysis | en | 2 | Volitelný | kl | P - 13 / KK - 26 / S - 13 | ano |
Zkratka | Název | J. | Kr. | Pov. | Uk. | Hod. rozsah | Sk. | Ot. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
MAO_PAM | Advanced Materials Technologies | en | 4 | Volitelný | zk | P - 26 / KK - 13 | ano | |
BAA_ANC2 | Analytical Chemistry II | en | 6 | Volitelný | zá,zk | P - 26 / KK - 65 / S - 26 | ano | |
MAO_ASO | Analytical Chemistry of Special Practical Domain | en | 3 | Volitelný | zá | P - 26 / KK - 26 | ano | |
BAA_BCH1 | Biochemistry I | en | 4 | Volitelný | zk | P - 26 / KK - 39 | ano | |
MAO_ACP2 | Food Analysis II | en | 4 | Volitelný | zk | P - 26 / KK - 13 | ano | |
BAT_ACH2 | General and Inorganic Chemistry II | en | 6 | Volitelný | zá,zk | P - 26 / KK - 39 / S - 13 | ano | |
MAO_CEE_2 | Chemical Engineering Calculation II | en | 4 | Volitelný | kl | ano | ||
BAA_ANC2_P | Laboratory Classes in Analytical Chemistry II | en | 5 | Volitelný | kl | L - 78 | ano | |
BAO_ACP_P | Laboratory Classes in Food Analysis | en | 2 | Volitelný | kl | L - 65 | ano | |
BAO_FOP_P | Laboratory Classes in Photographic Processes | en | 3 | Volitelný | kl | L - 39 | ano | |
BAA_FCH2_P | Laboratory Classes in Physical Chemistry II | en | 3 | Volitelný | kl | L - 39 | ano | |
MAO_PLA_P | Laboratory Classes in Plasma Chemistry | en | 3 | Volitelný | kl | KK - 39 / L - 39 | ano | |
MAO_A_NMM | Mechanics and Failure of Non Metallic Materials | en | 3 | Volitelný | zk | P - 26 / KK - 13 | ano | |
MAO_MSM | Modern Spectroscopic Methods | en | 4 | Volitelný | zk | P - 26 / KK - 13 | ano | |
BAT_OCH1 | Organic Chemistry I | en | 6 | Volitelný | zá,zk | P - 26 / C1 - 39 | ano | |
BAA_FCH2 | Physical Chemistry II | en | 6 | Volitelný | zá,zk | P - 26 / KK - 52 / S - 26 | ano | |
MAO_PLA1 | Plasma Chemistry | en | 4 | Volitelný | zk | P - 26 / KK - 13 | ano | |
BAO_TPV | Thin Polymer Films and Polymer Surfaces | en | 4 | Volitelný | zk | P - 26 | ano |