Detail předmětu

Colloid Chemistry for Food Industry

FCH-DAO_KCHPAk. rok: 2024/2025

Selected chapters of colloid chemistry and their applications in food processing, primarily focused on the issue of students' dissertations: static and dynamic light scattering, surface tension and contact angle, adsorption from solution at the interface of gas-solid, colloids and surfactant type, non-covalent forces in colloids.
Stability and stabilization of colloids.

Jazyk výuky

angličtina

Učební cíle

Deepening theoretical and practical knowledge of the chemistry of colloidal systems and related topics.
Deepening theoretical and practical knowledge of the chemistry of colloidal systems and related topics.

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

kolokvium
není

Základní literatura

HIEMENZ, C., RAJAGOPALAN, R. Principles of Colloid and Surface Chemistry. 3rd ed., N.York: M. Dekker, 1997. (EN)

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program DKAP_FCH doktorský 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
  • Program DPAP_FCH doktorský 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný