Detail předmětu
Bioinženýrství pro potravináře
FCH-DCO_BIPAk. rok: 2018/2019
Produkce proteinů v GMO a jejich izolace. Izolace bioaktivních látek pomocí nosičů s imobilizovanými afinitními ligandy. Speciální izolační postupy. Průmyslové chromatografické separační techniky. produkce.
Jazyk výuky
čeština
Počet kreditů
2
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Teoretické znalosti základů izolačních a separačních postupů v potravinářství
Prerekvizity
Bez omezení
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Výuka předmětu je realizována formou: individuální konzultace. Vyučujícím a studentům je k dispozici e-learningový systém (LMS Moodle).
Způsob a kritéria hodnocení
Zkouška se skládá z ústní části.
Osnovy výuky
Produkce proteinů v GMO a jejich izolace.
Izolace bioaktivních látek pomocí nosičů s imobilizovanými afinitními ligandy.
Speciální postupy izolace biologicky aktivních látek.
Průmyslové chromatografické separační techniky.
Izolace bioaktivních látek pomocí nosičů s imobilizovanými afinitními ligandy.
Speciální postupy izolace biologicky aktivních látek.
Průmyslové chromatografické separační techniky.
Učební cíle
Prohloubit znalosti o vybraných postupech používaných při výrobě a zpracovávání biotechnologických produktů
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Výuka se realizuje účastí na vybraných přednáškách a konzultacemi k tématům, které vycházejí ze zadání doktorské práce