Studenti z ÚCHPBT na konferenci v Piešťanech
Dne 20.-22. března byla ve slovenských Piešťanech pořádána 21. vědecká konference s mezinárodní účastí na téma Bezpečnosť a kontrola potravín pod vedením slovenské instituce potravinarstvo.sk. Konference byla uskutečněna přímo v oblasti lázeňského ostrova v kongresovém centru Ensana Esplanade.
Na programu byly vědecké a odborné přednášky z oblasti potravin, kontroly potravin a laboratorní diagnostiky. Mezi přednášejícími nechyběla prezentace firem, novinky v oblasti legislativních norem a přednášky odborníků z jednotlivých potravinářských odvětví. Jednotlivé příspěvky byly rozděleny do sedmi sekcí, a to na Aktuální problémy hygieny a bezpečnosti potravin, Mikrobiologická a mykologická bezpečnost potravin, Chemická bezpečnost potravin, Výživa a bezpečnost potravin, Bezpečnost a kontrola mléka a mléčných výrobků, Bezpečnost a kontrola masa a masných výrobků a Bezpečnost a kontrola potravin rostlinného původu.
Konference se zúčastnil tým docenta Pavla Diviše ve složení dok. Jaromír Pořízka, Ing. Jakub Nábělek a Ing. Kristina Trenzová. Jejich příspěvky můžete shlédnout na webu potravinarstvo.sk v sekci posterů, či ve sborníku vědeckých prací
Publikováno | |
---|---|
Odkaz | https://www.fch.vut.cz/fakulta/struktura/uchpbt/aktuality/f143295/d255892 |