Studenti doktorských programů ÚCHPBT na potravinářských konferencích v Brně a Bratislavě
Ve dnech 16.–17. října 2024 se v Brně konala již 53. konference Lenfeldovy a Höklovy dny pod záštitou Veterinární univerzity Brno. Dvoudenní konference probíhala přímo v prostorách univerzity VETUNI Brno. Hlavním tématem letošní konference bylo maso, kultivace masa, mikrobiální kontaminace živočišných produktů, nové přístupy v legislativě a kontroly správních orgánů. Konference se zúčastnila studentka třetího ročníku programu Potravinářská chemie Ing. Kristina Trenzová, která prezentovala příspěvek s názvem „Sušené maso v balených potravinových dávkách Armády České republiky“ formou posterového sdělení.
Další ze série studentských konferencí se uskutečnila dne 20. listopadu 2024 v prostorách Fakulty chemické a potravinářské technologie STU v Bratislavě. 26. celoslovenská studentská vědecká konference s mezinárodní účastí nesla název Chémia a technológie pre život a byla rozdělena do celkem šestnácti sekcí. Studenti doktorského programu Potravinářská chemie z Fakulty chemické VUT se zúčastnili v kategoriích ‚Biotechnológie, potraviny a výživa‘ a ‚Potravinárska a kozmetická chémia a technológia‘. Na konferenci ústně prezentovali studenti pod vedením paní docentky Evy Vítové, konkrétně se jednalo o Ing. Michala Grosse s příspěvkem „Stanovení bioaktivních látek v hroznech jako pomocný ukazatel jejich kvality v kontextu klimatické změny“, Ing. Pavlínu Knapovskou s příspěvkem „Brusnice borůvka (Vaccinium myrtillus) jako zdroj bioaktivních a aromaticky aktivních látek“ a Ing. Matěje Rychetského s příspěvkem „Enhancing the functionality of Filipendula ulmaria extracts in food products through liposomal encapsulation“. Studenti hodnotili konferenci velmi kladně a vyjádřili zájem o potenciální budoucí spolupráci s bratislavskou univerzitou.
Publikováno | |
---|---|
Odkaz | https://www.fch.vut.cz/fakulta/struktura/uchpbt/aktuality/f143295/d269849 |