Chilli nápoj vyvinutý na Ústavu chemie potravin a biotechnologií
Více než 2letá spolupráce doc. Pavla Diviše s moravskou chilli farmou Kolstrunk a Herfort vedla k vytvoření nového produktu – nápoje z chilli papriček Vitachill. Díky pečlivému měření SHU jednotek neboli jednotek pálivosti různých druhů papriček byla vyvinuta unikátní receptura podpořená senzorickou analýzou pod záštitou doc. Evy Vítové. Nápoj obsahuje celou řadu bioaktivních látek prospěšných pro lidské zdraví.
Chilli papričky jsou superpotravina, která je v poslední době velmi populární jak pro své zdravotní benefity (zrychlení metabolismu, snížení krevního tlaku, prevence kardiovaskulárních onemocnění), tak stimulační účinky. Vyvinutý nápoj disponuje všemi těmito pozitivy, slouží k osvěžení a povzbuzení. Více o spolupráci čtěte zde.
Publikováno | |
---|---|
Odkaz | https://www.fch.vut.cz/fakulta/struktura/uchpbt/aktuality/f143295/d259076 |