Detail publikace

Aromatický profil plodů angreštu (Ribes grossularia L.)

VÍTOVÁ, E. DIVIŠOVÁ, R. SKLENÁŘOVÁ, K.

Originální název

Aromatický profil plodů angreštu (Ribes grossularia L.)

Anglický název

Aroma profile of gooseberries (Ribes grossularia L.)

Typ

abstrakt

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Cílem práce bylo identifikovat a kvantifikovat aromatické látky v několika vybraných odrůdách angreštu. Pro jejich stanovení byla použita metoda Solid phase microextraction ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostní detekcí.

Anglický abstrakt

The aim of this work was to determine aroma active substances in selected varieties of gooseberry fruits using SPME-GC method.

Klíčová slova

angrešt, aroma, SPME, GC

Klíčová slova v angličtině

gooseberry, aroma, SPME, GC

Autoři

VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K.

Vydáno

6. 6. 2012

Nakladatel

ČSCH

Místo

Olomouc

ISSN

0009-2770

Periodikum

Chemické listy

Ročník

106

Číslo

6

Stát

Česká republika

Strany od

569

Strany do

570

Strany počet

1

BibTex

@misc{BUT92749,
  author="Eva {Vítová} and Radka {Divišová} and Kateřina {Sůkalová}",
  title="Aromatický profil plodů angreštu (Ribes grossularia L.)",
  year="2012",
  journal="Chemické listy",
  volume="106",
  number="6",
  pages="569--570",
  publisher="ČSCH",
  address="Olomouc",
  issn="0009-2770",
  note="abstract"
}