Detail publikace
Aromatický profil plodů angreštu (Ribes grossularia L.)
VÍTOVÁ, E. DIVIŠOVÁ, R. SKLENÁŘOVÁ, K.
Originální název
Aromatický profil plodů angreštu (Ribes grossularia L.)
Anglický název
Aroma profile of gooseberries (Ribes grossularia L.)
Typ
abstrakt
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Cílem práce bylo identifikovat a kvantifikovat aromatické látky v několika vybraných odrůdách angreštu. Pro jejich stanovení byla použita metoda Solid phase microextraction ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostní detekcí.
Anglický abstrakt
The aim of this work was to determine aroma active substances in selected varieties of gooseberry fruits using SPME-GC method.
Klíčová slova
angrešt, aroma, SPME, GC
Klíčová slova v angličtině
gooseberry, aroma, SPME, GC
Autoři
VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K.
Vydáno
6. 6. 2012
Nakladatel
ČSCH
Místo
Olomouc
ISSN
0009-2770
Periodikum
Chemické listy
Ročník
106
Číslo
6
Stát
Česká republika
Strany od
569
Strany do
570
Strany počet
1
BibTex
@misc{BUT92749,
author="Eva {Vítová} and Radka {Divišová} and Kateřina {Sůkalová}",
title="Aromatický profil plodů angreštu (Ribes grossularia L.)",
year="2012",
journal="Chemické listy",
volume="106",
number="6",
pages="569--570",
publisher="ČSCH",
address="Olomouc",
issn="0009-2770",
note="abstract"
}