Detail publikace
Influence of different kinds of spices on acrylamide content in buckwheat ginger cakes
MARKOVÁ, L. CIESAROVÁ, Z. KUKUROVÁ, K. ZIELIŃSKI, H. ZIELIŃSKA, D. BEDNÁRIKOVÁ, A.
Originální název
Influence of different kinds of spices on acrylamide content in buckwheat ginger cakes
Typ
abstrakt
Jazyk
angličtina
Originální abstrakt
The aim of this study was to assess the impact of selected kinds of spices (clove, cinnamon, allspice, white pepper, anise, star anise, coriander, fennel, nutmeg, cardamom, vanilla, ginger and mix of spices) in buckwheat ginger cakes on acrylamide formation.
Klíčová slova
acrylamide, spices, ginger cakes, buckwheat
Autoři
MARKOVÁ, L.; CIESAROVÁ, Z.; KUKUROVÁ, K.; ZIELIŃSKI, H.; ZIELIŃSKA, D.; BEDNÁRIKOVÁ, A.
Vydáno
17. 8. 2011
ISSN
0009-2770
Periodikum
Chemické listy
Ročník
105
Číslo
18
Stát
Česká republika
Strany od
s1018
Strany do
s1019
Strany počet
1