Detail publikace

Influence of different kinds of spices on acrylamide content in buckwheat ginger cakes

MARKOVÁ, L. CIESAROVÁ, Z. KUKUROVÁ, K. ZIELIŃSKI, H. ZIELIŃSKA, D. BEDNÁRIKOVÁ, A.

Originální název

Influence of different kinds of spices on acrylamide content in buckwheat ginger cakes

Typ

abstrakt

Jazyk

angličtina

Originální abstrakt

The aim of this study was to assess the impact of selected kinds of spices (clove, cinnamon, allspice, white pepper, anise, star anise, coriander, fennel, nutmeg, cardamom, vanilla, ginger and mix of spices) in buckwheat ginger cakes on acrylamide formation.

Klíčová slova

acrylamide, spices, ginger cakes, buckwheat

Autoři

MARKOVÁ, L.; CIESAROVÁ, Z.; KUKUROVÁ, K.; ZIELIŃSKI, H.; ZIELIŃSKA, D.; BEDNÁRIKOVÁ, A.

Vydáno

17. 8. 2011

ISSN

0009-2770

Periodikum

Chemické listy

Ročník

105

Číslo

18

Stát

Česká republika

Strany od

s1018

Strany do

s1019

Strany počet

1