Detail publikace
Cornelian cherry (Cornus mas) as a good source of antioxidants
CETKOVSKÁ, J. VESPALCOVÁ, M. POŘÍZKA, J. ŘEZNÍČEK, V.
Originální název
Cornelian cherry (Cornus mas) as a good source of antioxidants
Typ
abstrakt
Jazyk
angličtina
Originální abstrakt
In this study the basic characterization of cornelian cherry fruit (dry weight, titrable acids) and content of nutritious substances with antioxidant properties (vitamin C, total polyphenols, anthocyanins) in 9 varietes of cornelian cherry were determined.
Klíčová slova
Cornelian cherry, Cornus mas, antioxidants, ascorbic acid, polyphenolics, anthocyanins, DPPH
Autoři
CETKOVSKÁ, J.; VESPALCOVÁ, M.; POŘÍZKA, J.; ŘEZNÍČEK, V.
Vydáno
28. 8. 2011
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Místo
Pardubice
ISBN
978-80-7395-378-2
Kniha
11th INTERNATIONAL NUTRITION & DIAGNOSTICS CONFERENCE; Book of Proceedings
Číslo edice
1
Strany od
104
Strany do
104
Strany počet
1
BibTex
@misc{BUT73727,
author="Jitka {Cetkovská} and Milena {Vespalcová} and Jaromír {Pořízka} and Vojtěch {Řezníček}",
title="Cornelian cherry (Cornus mas) as a good source of antioxidants",
booktitle="11th INTERNATIONAL NUTRITION & DIAGNOSTICS CONFERENCE; Book of Proceedings",
year="2011",
edition="1",
pages="104--104",
publisher="Univerzita Pardubice",
address="Pardubice",
isbn="978-80-7395-378-2",
note="abstract"
}