Detail publikace

Význam a použití cyklamátů v poživatinách

DRDÁK, M. VESPALCOVÁ, M. VESELÁ, M.

Originální název

Význam a použití cyklamátů v poživatinách

Anglický název

The Importance of cyclamate application in foods

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Práce uvádí možnosti použití náhradního nekalorického sladidla cyklamátu sodného pro nejrůznější potraviny. Toto sladidlo se aplikuje často také v kosmetických výrobcích a v léčivech. Podrobně jsou popsány také vlastnosti cyklamátu. Krátká zmínka je věnována historii objevu cyklamátu a vývoji jeho využívání. Zmíněny jsou možné zdravotní aspekty.

Anglický abstrakt

The thesis presents the possibilities of the artificial non-caloric sweetener sodium cyclamate using for various foods. This sweetener is also often applied in cosmetic products and pharmaceuticals. The properties of cyclamate are also described in detail. A brief mention is made of the history of cyclamate discovery and the development of its use. Possible health aspects are mentioned.

Klíčová slova

náhradní nekalorická sladidla, cyklamát sodný

Klíčová slova v angličtině

artificial non-caloric sweeteners, sodium cyclamate

Autoři

DRDÁK, M.; VESPALCOVÁ, M.; VESELÁ, M.

Rok RIV

1998

Vydáno

6. 10. 1998

Nakladatel

VUP SCHS SAV

Místo

Bratislava

ISBN

80-85330-47-4

Kniha

8.vědecká konference: Aditívne látky v poživatinách

Edice

1998

Strany od

47

Strany do

49

Strany počet

126

BibTex

@inproceedings{BUT54734,
  author="Milan {Drdák} and Milena {Vespalcová} and Mária {Veselá}",
  title="Význam a použití cyklamátů v poživatinách",
  booktitle="8.vědecká konference: Aditívne látky v poživatinách",
  year="1998",
  series="1998",
  pages="47--49",
  publisher="VUP SCHS SAV",
  address="Bratislava",
  isbn="80-85330-47-4"
}