Detail publikace
Stanovení genotoxických účinků plísní izolovaných z potravin s využitím Amesova testu a metody CALPL.
BUŇKOVÁ, R., DRDÁK, M.
Originální název
Stanovení genotoxických účinků plísní izolovaných z potravin s využitím Amesova testu a metody CALPL.
Anglický název
Determination of genotoxic effects of some mould present in contaminated foods using the Ames test and the CAPL method.
Typ
článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Cílem práce bylo studium plísňové kontaminace vybraných typů potravin, izolace mykotoxinů a vyhodnocení jejich genotoxických účinků dvěma nezávislými metodami - pomocí Amesova testu a metodou CALPL.
Anglický abstrakt
The aim of this work was a study of mould contamination found in food supplies inclusive of subsequent biological effects. Mycotoxins isolated from the foods were idetificated and quantificated using RP-HPLC. Biological effects of some mycotoxins were analysed using two ingdependent tests of genotoxicity: the Ames test and cytogenetic analysis of peripheral lymphocytes (CAPL).
Klíčová slova v angličtině
mould, mycotoxins, food contamination, Ames test, CAPL
Autoři
BUŇKOVÁ, R., DRDÁK, M.
Rok RIV
2001
Vydáno
23. 5. 2001
Nakladatel
VUP Praha
Místo
Praha
ISBN
80-902671-3-0
Kniha
Sborník příspěvků, XXXII. Symposiu o nových směrech výroby a hodnocení potravin
Strany od
33
Strany do
34
Strany počet
2
BibTex
@inproceedings{BUT3557,
author="Radka {Buňková} and Milan {Drdák}",
title="Stanovení genotoxických účinků plísní izolovaných z potravin s využitím Amesova testu a metody CALPL.",
booktitle="Sborník příspěvků, XXXII. Symposiu o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
year="2001",
pages="2",
publisher="VUP Praha",
address="Praha",
isbn="80-902671-3-0"
}