Detail publikace

Stanovení genotoxických účinků plísní izolovaných z potravin s využitím Amesova testu a metody CALPL.

BUŇKOVÁ, R., DRDÁK, M.

Originální název

Stanovení genotoxických účinků plísní izolovaných z potravin s využitím Amesova testu a metody CALPL.

Anglický název

Determination of genotoxic effects of some mould present in contaminated foods using the Ames test and the CAPL method.

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Cílem práce bylo studium plísňové kontaminace vybraných typů potravin, izolace mykotoxinů a vyhodnocení jejich genotoxických účinků dvěma nezávislými metodami - pomocí Amesova testu a metodou CALPL.

Anglický abstrakt

The aim of this work was a study of mould contamination found in food supplies inclusive of subsequent biological effects. Mycotoxins isolated from the foods were idetificated and quantificated using RP-HPLC. Biological effects of some mycotoxins were analysed using two ingdependent tests of genotoxicity: the Ames test and cytogenetic analysis of peripheral lymphocytes (CAPL).

Klíčová slova v angličtině

mould, mycotoxins, food contamination, Ames test, CAPL

Autoři

BUŇKOVÁ, R., DRDÁK, M.

Rok RIV

2001

Vydáno

23. 5. 2001

Nakladatel

VUP Praha

Místo

Praha

ISBN

80-902671-3-0

Kniha

Sborník příspěvků, XXXII. Symposiu o nových směrech výroby a hodnocení potravin

Strany od

33

Strany do

34

Strany počet

2

BibTex

@inproceedings{BUT3557,
  author="Radka {Buňková} and Milan {Drdák}",
  title="Stanovení genotoxických účinků plísní izolovaných z potravin s využitím Amesova testu a metody CALPL.",
  booktitle="Sborník příspěvků, XXXII. Symposiu o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
  year="2001",
  pages="2",
  publisher="VUP Praha",
  address="Praha",
  isbn="80-902671-3-0"
}