Detail publikace
Effect of carbon source on the microbial production of bacterial cellulose
Radim Striz, Adriana Kovalcik, Falk Liebner, Michal Machovsky
Originální název
Effect of carbon source on the microbial production of bacterial cellulose
Typ
konferenční sborník (ne článek)
Jazyk
angličtina
Originální abstrakt
The worldwide production of wine in 2018 reached 292 million hectoliters. After pressing of grapes for the wine production, grape pomace remains. Approximately of wine and 260 kilograms of grape pomace is obtained from 1.3 tons of grapes. We have shown that bacterial cellulose can be effectively produced on the extract of the grape pomace.
Klíčová slova
Grape pomace, Waste, Bacterial cellulose
Autoři
Radim Striz, Adriana Kovalcik, Falk Liebner, Michal Machovsky
Vydáno
21. 11. 2019
Nakladatel
Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická
Místo
Brno, Česká Republika
ISBN
978-80-214-5807-9
Kniha
Studentská odborná konference, Chemie je život, 21. listopadu 2019, Sborník abstraktů
Strany počet
1
BibTex
@proceedings{BUT162365,
editor="Radim {Stříž} and Adriána {Kovalčík}",
title="Effect of carbon source on the microbial production of bacterial cellulose",
year="2019",
pages="1",
publisher="Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická",
address="Brno, Česká Republika",
isbn="978-80-214-5807-9"
}
Dokumenty