Detail publikace
The encapsulation of probiotic bacteria
HURTOVÁ, J. VYSKOČILOVÁ, T. VRTNÁ, M. LICHNOVÁ, A. MÁROVÁ, I.
Originální název
The encapsulation of probiotic bacteria
Typ
abstrakt
Jazyk
angličtina
Originální abstrakt
Microbial cultures Lactobacillus acidophillus and Bifidobacter breve are among the probiotics. Probiotics can provide beneficial effects on the human body by keeping the healthy gut microflora, inhibiting the growth of pathogenic bacteria, stimulating the immune system, synthesizing vitamins and antimicrobial agents and improving the absorption of calcium. Probiotics are microorganisms that are very sensitive to adverse environments and survival rates in products are poor. Thus, new methods to preserve the viability of probiotics are developed.
Klíčová slova
Encapsulation, probiotic bacteria
Autoři
HURTOVÁ, J.; VYSKOČILOVÁ, T.; VRTNÁ, M.; LICHNOVÁ, A.; MÁROVÁ, I.
Vydáno
7. 9. 2014
Nakladatel
Česká společnost chemická
Místo
Ostrava
ISSN
0009-2770
Periodikum
Chemické listy
Ročník
108
Stát
Česká republika
Strany od
793
Strany do
793
Strany počet
828
URL
BibTex
@misc{BUT112020,
author="Jana {Hurtová} and Terezie {Vyskočilová} and Monika {Vrtná} and Andrea {Lichnová} and Ivana {Márová}",
title="The encapsulation of probiotic bacteria
",
year="2014",
journal="Chemické listy",
volume="108",
pages="793--793",
publisher="Česká společnost chemická",
address="Ostrava",
issn="0009-2770",
url="http://www.chemicke-listy.cz",
note="abstract"
}