Detail publikace
Izolace a průkaz probiotické DNA v trvanlivých masných výrobcích
VAŠÍČEK, R. TRACHTOVÁ, Š. ŠPANOVÁ, A.
Originální název
Izolace a průkaz probiotické DNA v trvanlivých masných výrobcích
Anglický název
Isolation and identification probiotic DNA in durable meat products
Typ
konferenční sborník (ne článek)
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Na trhu v ČR jsou dostupné masné výrobky s probiotiky od dvou výrobcu. Jedná se o trvanlivé fermentované salámy, tj. tepelne neopracované trvanlivé masné výrobky. Mimo jiné se vyrábí salám Ovcácká klobása s probiotiky a salám Orlík. Salámy s probiotiky jsou zdravejší alternativou k jiným bežným masným výrobkum a mají tak pozitivní vliv na zdraví konzumenta. Mezi probiotické bakterie patrí zejména zástupci rodu Lactobacillus
Anglický abstrakt
On the Czech market are available with meat probiotics products from two manufacturers. It is durable fermented sausages, ie. a durable heat-treated meat products. Among other manufactures salami sausage sheepdog with probiotics and salami Orlik. Sausages with probiotics are healthier alternatives other conventional meat products and have a positive impact on the health of the consumer. Between probiotic bacteria include in particular representatives of the genus Lactobacillus
Klíčová slova
probiotika, fermentované masné výrobky. PCR
Klíčová slova v angličtině
probiotic, fermented meat products. PCR
Autoři
VAŠÍČEK, R.; TRACHTOVÁ, Š.; ŠPANOVÁ, A.
Vydáno
12. 11. 2014
Nakladatel
STU v Bratislave
Místo
Bratislava, Slovenská Reapublika
ISBN
978-80-227-4268-9
Kniha
16. slovenská študentská vedecká konferencia v odbore chémie a chemickej a potravinárskej technológie
Edice
1
Číslo edice
1
Strany od
420
Strany do
421
Strany počet
2
BibTex
@proceedings{BUT111791,
editor="Roman {Vašíček} and Štěpánka {Trachtová} and Alena {Španová}",
title="Izolace a průkaz probiotické DNA v trvanlivých masných výrobcích",
year="2014",
series="1",
number="1",
pages="420--421",
publisher="STU v Bratislave",
address="Bratislava, Slovenská Reapublika",
isbn="978-80-227-4268-9"
}