Detail publikace

Identifikácia baktérií v nezrejúcich syroch pomocou denaturačnej gradientovej gélovej elektroforézy.

ČAKAJDOVÁ, M. TRACHTOVÁ, Š. MOHELSKÝ, T. ŠPANOVÁ, A. RITTICH, B.

Originální název

Identifikácia baktérií v nezrejúcich syroch pomocou denaturačnej gradientovej gélovej elektroforézy.

Anglický název

Identification of bacteria in cheeses by denaturated gradient gel electrophoresis

Typ

audiovizuální tvorba

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

K identifikaci baktérií v nezrejícich sýrech a solných nálevech byla optimalizována denaturační gradientová gélová elektroforéza (PCR-DGGE) amplikonů získaných pomocí primérov specifických pro doménu Bacteria. Bylo optimalizováno složení směsi pro PCR a podmínky amplifikáce DNA v PCR s primery s GC svorkou. Před reamplifikácí bylo testováno prečistění ampliknů s použitím magnetických mikročastíc.

Anglický abstrakt

To identify bacteria in non-maturational cheese and brine has been optimized denaturing gradient gel electrophoresis (PCR-DGGE) amplicons obtained using primers specific for the domain Bacteria. Composition of the mixture has been optimized PCR conditions and amplification of DNA in a PCR with primers with GC clamp. Reamplification prior purification of the amplicons were tested using magnetic microparticles.

Klíčová slova

DGGE, nezrající sýry

Klíčová slova v angličtině

DGGE, cheese, picles

Autoři

ČAKAJDOVÁ, M.; TRACHTOVÁ, Š.; MOHELSKÝ, T.; ŠPANOVÁ, A.; RITTICH, B.

Vydáno

4. 12. 2014

ISBN

978-80-214-5077-6

Strany počet

1

BibTex

@misc{BUT111769,
  author="Martina {Čakajdová} and Štěpánka {Trachtová} and Tomáš {Mohelský} and Alena {Španová} and Bohuslav {Rittich}",
  title="Identifikácia baktérií v nezrejúcich syroch pomocou denaturačnej
gradientovej gélovej elektroforézy.",
  year="2014",
  pages="1",
  isbn="978-80-214-5077-6",
  note="presentation"
}