Detail publikace
Vývoj a následná optimalizace výroby bioproduktů z černého bezu
VESPALCOVÁ, M. DIVIŠ, P. CETKOVSKÁ, J.
Originální název
Vývoj a následná optimalizace výroby bioproduktů z černého bezu
Anglický název
Development and subsequent optimization of the organic elderberry products
Typ
souhrnná výzkumná zpráva - smluv. výzkum
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Návrh technologie výroby nápojů z bezinek. Optimalizaci složení nápojů z bezinek. Hodnocení vyrobených nápojů po stránce senzorické a vybraných parametrů látkového složení. Spolupráce při provozních zkouškách a odstraňování technologických závad. K výrobě byly doporučeny tři druhy nápojů v biokvalitě při využití bezinek případně ostatních ovocných druhů. 1. Stoprocentní bezinková šťáva čirá či mírně zakalená s vysokou barevnou a antioxidační kapacitou ve skleněném maloobjemovém obalu 0,1-0,25 litru konzervována termosterilací. 2. Ovocná šťáva čirá či mírně zakalená s volitelným obsahem bezinkové a jiných ovocných šťáv ve skleněném obalu o objemu 0,7-1,0 litr konzervována termosterilací. 3. Ovocný nápoj čirý či mírně zakalený s volitelným obsahem bezinkové, jiných ovocných šťáv a vody ve skleněném obalu o objemu 0,7-1,0 litr konzervována termosterilací. Součástí výsledků je hodnocení senzorických a látkových parametrů výrobků a technologický postupy jejich výroby.
Anglický abstrakt
Designing of production of drinks from elderberries and other fruit or vegetable juice. Optimizing the composition of the mixed drinks. Pilot production of three combined drinks of organic quality.
Klíčová slova
bezinky, ovocná šťáva, zeleninová šťáva, kombinovaný nealkoholický nápoj, bioprodut
Klíčová slova v angličtině
elderberries, fruit juice, vegetable juice, combined soft drink, organic product
Autoři
VESPALCOVÁ, M.; DIVIŠ, P.; CETKOVSKÁ, J.
Vydáno
31. 10. 2013
Strany od
1
Strany do
26
Strany počet
26
BibTex
@misc{BUT107111,
author="Milena {Vespalcová} and Pavel {Diviš} and Jitka {Cetkovská}",
title="Vývoj a následná optimalizace výroby bioproduktů z černého bezu",
year="2013",
pages="1--26",
note="summary research report - contract. research"
}