Detail publikace

The possibilities of using carotenoid-rich yeast biomass cultivated on whey substrates

HÁRONIKOVÁ, A. BENEŠOVÁ, P. KOSTOVOVÁ, I. PETRIK, S. MÁROVÁ, I.

Originální název

The possibilities of using carotenoid-rich yeast biomass cultivated on whey substrates

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

angličtina

Originální abstrakt

Whey is a highly nutritious by-product which can be utilized by microoganisms as a substrate for fermentation and producžtion of selected metabolites. Dried carotenoid-rich yeast biomass combined with whey could be used in feed industry.

Klíčová slova

carotenoids, red yeasts, cheese whey

Autoři

HÁRONIKOVÁ, A.; BENEŠOVÁ, P.; KOSTOVOVÁ, I.; PETRIK, S.; MÁROVÁ, I.

Rok RIV

2013

Vydáno

1. 10. 2013

Místo

Brno

ISBN

978-80-7305-664-3

Kniha

Hygiena a technologie potravin, XLIII. Lenfeldovy a Hoklovy dny - Sborník přednášek a posterů

Číslo edice

1.

Strany od

136

Strany do

139

Strany počet

308

BibTex

@inproceedings{BUT104925,
  author="Andrea {Němcová} and Pavla {Benešová} and Iveta {Kostovová} and Siniša {Petrik} and Ivana {Márová}",
  title="The possibilities of using carotenoid-rich yeast biomass cultivated on whey substrates",
  booktitle="Hygiena a technologie potravin, XLIII. Lenfeldovy a Hoklovy dny - Sborník přednášek a posterů",
  year="2013",
  number="1.",
  pages="136--139",
  address="Brno",
  isbn="978-80-7305-664-3"
}