Detail publikace

Vliv typu mouky a sacharidů na tvorbu akrylamidu v modelových sušenkách

MARKOVÁ, L. BASIL, E. BEDNÁRIKOVÁ, A. KUKUROVÁ, K. CIESAROVÁ, Z. ŠIMKO, P.

Originální název

Vliv typu mouky a sacharidů na tvorbu akrylamidu v modelových sušenkách

Anglický název

Influence of flour type and carbohydrates to the production of acrylamide in model cookie

Typ

článek v časopise - ostatní, Jost

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Cílem této studie bylo zjistit vliv druhu mouky a cukru na tvorbu akrylamidu a porovnat obsah akrylamidu v modelových sušenkách připravených podle receptury lišící se pouze v obsahu sacharidů a typem mouky.

Anglický abstrakt

The aim of this study was to determine the effect of flour type and saccharides on the formation of acrylamide and to compare the levels of acrylamide in model biscuits differing in contents of saccharides and types of flour.

Klíčová slova

akrylamid, sušenky, flour, saccharides

Klíčová slova v angličtině

acrylamide, biscuits, flour, saccharides

Autoři

MARKOVÁ, L.; BASIL, E.; BEDNÁRIKOVÁ, A.; KUKUROVÁ, K.; CIESAROVÁ, Z.; ŠIMKO, P.

Rok RIV

2013

Vydáno

20. 3. 2013

ISSN

1337-0960

Periodikum

Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences

Ročník

7

Číslo

Special Issue

Stát

Slovenská republika

Strany od

187

Strany do

190

Strany počet

4

URL

BibTex

@article{BUT100679,
  author="MARKOVÁ, L. and BASIL, E. and BEDNÁRIKOVÁ, A. and KUKUROVÁ, K. and CIESAROVÁ, Z. and ŠIMKO, P.",
  title="Vliv typu mouky a sacharidů na tvorbu akrylamidu v modelových sušenkách",
  journal="Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences",
  year="2013",
  volume="7",
  number="Special Issue",
  pages="187--190",
  issn="1337-0960",
  url="http://www.potravinarstvo.com"
}