studijní program
Chemie a technologie potravin
Fakulta: FCHZkratka: BPCP_CHTPAk. rok: 2021/2022
Typ studijního programu: bakalářský
Kód studijního programu: B2901
Udělovaný titul: Bc.
Akreditace: 15.11.2002 - 31.12.2024
Specifické požadavky na přijetí
Podmínkou přijetí je dosažení úplného středního nebo středního odborného vzdělání.
Klíčové výsledky učení
Student získá teoretický přehled a praktické dovednosti v oblasti přírodovědných předmětů tvořících základ pro studium stěžejních předmětů z oblasti chemie a technologie potravin. V rámci studijního programu si studenti moho vybrat ze dvou studijních oborů a to "Potravinářské chemie " nebo "Biotechnologie". Absolvent oboru "Potravinářské chemie "bude připraven pro potravinářskou technologickou praxi k zabezpečení výroby kvalitních a bezpečných potravin. Jeho znalosti chemického složení potravinářských surovin a moderních analytických metod mu umožní pracovní uplatnění i v kontrolních orgánech státní zprávy. Studijní obor "Biotechnologie" rozšíří další znalosti a dovednosti z vědních disciplín, vycházejících z moderních biotechnologických předmětů.
Přístup k dalšímu vzdělávání
Absolventi mohou pokračovat studiem navazujícího magisterského studijního programu.
Organizace a pravidla zkoušek, hodnocení a známkování
Požadavky pro úspěšné absolvování
Bakalářská práce, státní závěrečná zkouška
Forma studia
prezenční studium
Garant programu
Koordinátor ECTS
Obor
Zkratka | Název (zaměření) | Povinných kreditů |
---|---|---|
BPCO_BT | Biotechnologie | 168 |
BPCO_CHP | Potravinářská chemie | 168 |