Detail předmětu
Praktikum z technologie potravin
FCH-MCO_TPO_PAk. rok: 2009/2010
Exkurze do vybraných potravinářských podniků. Odzkoušení některých technologických procesů v laboratorních podmínkách. Prezentace znalostí získaných studiem odborného článku v angličtině z oblasti potravinářských technologií.
Jazyk výuky
čeština
Počet kreditů
4
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Studenti budou schopni spojit doposud získané teoretické znalosti s praktickými ukázkami, aby byli lépe připraveni na vypracování diplomové práce a následné uplatnění v praxi.
Prerekvizity
Znalosti z předmětu Základy potravinářských technologií .
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Metody vyučování závisejí na způsobu výuky a jsou popsány článkem 7 Studijního a zkušebního řádu VUT.
Způsob a kritéria hodnocení
Účast na cvičení, vypracováni a odevzdani protokolu písemnou formou ke všem úlohám.
Osnovy výuky
1. Exkurze do vybraných potravinářských podniků.
2. Odzkoušení některých technologických procesů v laboratorních podmínkách.
3. Prezentace znalostí získaných studiem odborného článku v angličtině z oblasti potravinářských technologií.
2. Odzkoušení některých technologických procesů v laboratorních podmínkách.
3. Prezentace znalostí získaných studiem odborného článku v angličtině z oblasti potravinářských technologií.
Učební cíle
Cílem předmětu je seznámit studenty v rámci odborných exkurzí s technologiemi výroby vybraných potravin a. následně pak jejich ověření v laboratorních podmínkách..
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Účast na exkurzích a odevzdání protokolů. Součástí je i prezentace seminární práce vypracované na základě odborné literatury.
Zařazení předmětu ve studijních plánech