Detail předmětu
Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology
FCH-MCO_MPBAk. rok: 2009/2010
Nomenklatura mikroorganizmů, jejich zařazení a způsob úchovy. Morfologie, rozmnožování a fyziologické vlastnosti mikroorganismů ( bakterie a houby). Základní rysy metabolizmu mikroorganizmů a jejich technologický význam. Kultivace průmyslově důležitých kmenů. Regulace produkce enzymů a metabolitů. Mikrobiální koroze.Metody imobilizace a jejich průmyslové aplikace.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
2. Morfologie, rozmnožování a fyziologické vlastnosti mikroorganismů ( bakterie a houby).
3. Základní rysy metabolizmu mikroorganizmů a jejich technologický význam.
4. Kultivace průmyslově důležitých kmenů.
5. Regulace produkce enzymů a metabolitů.
6. Mikrobiální koroze.
7. Imobilizované systémy.
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
- Program NPCP_CHTP magisterský navazující
obor NPCO_CHTP , 1 ročník, letní semestr, povinně volitelný
obor NPCO_CHTP , 2 ročník, letní semestr, povinně volitelný - Program NKCP_CHTP magisterský navazující
obor NKCO_CHTP , 1 ročník, letní semestr, povinně volitelný
obor NKCO_CHTP , 2 ročník, letní semestr, povinně volitelný - Program CKCP_CZV celoživotní vzdělávání (není studentem)
obor CKCO_CZV , 1 ročník, letní semestr, povinně volitelný