Detail předmětu
Odborná praxe - PCH
FCH-BC_ODP_PAk. rok: 2025/2026
Odborná praxe v podniku zaměřeném na potravinářské technologie, případně na příbuzné chemické technologie a biotechnologie. Studenti se seznámí s fungováním konkrétního podniku oboru, a to po stránce technologické, řídící nebo vývojové. Poznají význam komunikace a spolupráce při praktické aplikace teoretických poznatků. Předmět je určen především pro studenty s vlastními kontakty na biotechnologické podniky, kde si možnost praxe mohou sami dohodnout..
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Učební cíle
Znalost konkrétní výrobní nebo vývojové praxe, technologie v podniku zaměřeném na odpovídající potravinářské, chemické nebo příbuzné výroby.
Pravidla hodnocení a ukončení předmětu
Student vypracuje prezentaci o odborné praxi v rozsahu 5 - 10 stran, která může být podkladem pro vypracování bakalářské práce. Student absolvuje odbornou praxi v rozsahu 2 týdnů.
Zařazení předmětu ve studijních plánech
- Program BKCP_CHTP bakalářský
specializace PCH , 2 ročník, letní semestr, povinně volitelný
- Program BKCP_CHTPO bakalářský
specializace PCH , 2 ročník, letní semestr, povinně volitelný
- Program BPCP_CHTP bakalářský
specializace PCH , 2 ročník, letní semestr, povinně volitelný
- Program BPCP_CHTPO bakalářský
specializace PCH , 2 ročník, letní semestr, povinně volitelný
Typ (způsob) výuky
Odborná praxe
Vyučující / Lektor
Osnova