Detail předmětu
Koloidní chemie pro potravináře
FCH-DCO_KCHPAk. rok: 2020/2021
Vybrané kapitoly z koloidní chemie a jejich aplikací v potravinářství, přednostně zaměřené na problematiku disertačních prací studentů:
Statický a dynamický rozptyl světla.
Povrchové napětí a kontaktní úhel.
Adsorpce z roztoku, na mezifází plyn-tuhá látka.
Asociační koloidy tenzidového typu.
Van der Waalsovy a elektrostatické síly v koloidech.
Stabilita a stabilizace koloidů.
Jazyk výuky
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Statický a dynamický rozptyl světla.
Povrchové napětí a kontaktní úhel.
Adsorpce z roztoku, na mezifází plyn-tuhá látka.
Asociační koloidy tenzidového typu.
Van der Waalsovy a elektrostatické síly v koloidech.
Stabilita a stabilizace koloidů.
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
- Program DKCP_CHTP doktorský
obor DKCO_CHTP , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
- Program DPAP_CHTP doktorský
obor DPAO_CHTP , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
- Program DPCP_CHTP doktorský
obor DPCO_CHTP , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
- Program AKREDITACE doktorský 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
- Program DKCP_PCH doktorský 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný