Detail předmětu
Technologie pro zpracování odpadů z potravinářského průmyslu
FCH-BC_OHOAk. rok: 2020/2021
Studenti budou seznámeni s jednotlivými technologiemi zpracování, využití, recyklace, zneškodňování a minimalizace vzniku odpadů v zemědělství, potravinářství, lesnictví a dalších přidružených průmyslových odvětvích. Důraz bude kladen na procesy biologické úpravy odpadů. V rámci předmětu budou studenti informováni o právních normách zabývajících se nakládáním s odpady a o metodách analýzy všech druhů odpadů.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
2. Technologie čištění odpadních vod
3. Aerobní technologie
4. Anaerobní technologie
5. Kompostování odpadů
6. Recyklační technologie
7. Skládkování, spalování odpadů
8. Analýza odpadů
9. Nakládání s odpady
10. Praktická část (exkurze)
11. Praktická část (exkurze)
12. Praktická část (exkurze)
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Chandrasekaran M., Valorization of food processing by-products , CRC Press (CS)
Zařazení předmětu ve studijních plánech
- Program BKCP_CHTPO bakalářský
specializace CHPL , 3 ročník, letní semestr, povinně volitelný
- Program BPCP_CHTPO bakalářský
specializace CHPL , 3 ročník, letní semestr, povinně volitelný