Detail předmětu
Bioinženýrství pro potravináře
FCH-DCO_BIPAk. rok: 2019/2020
Produkce kyseliny mléčné, octu, aminokyselin, inzulínu, antibiotik, enzymů a pekařských kvasnic.
Jazyk výuky
čeština
Počet kreditů
2
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Teoretické znalosti biotechnologických postupů používaných v potravinářství
Prerekvizity
Bez omezení
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Výuka předmětu je realizována formou: individuální konzultace. Vyučujícím a studentům je k dispozici e-learningový systém (LMS Moodle).
Způsob a kritéria hodnocení
Zkouška se skládá z ústní části.
Osnovy výuky
Aplikace fermentačních procesů.
Produkty biologického zpracování.
Výroba kyseliny mléčné.
Výroba octu.
Produkce aminokyselin a inzulínu.
Výroba antibiotik.
Produkce enzymů.
Výroba pekařských výrobků.
Produkty biologického zpracování.
Výroba kyseliny mléčné.
Výroba octu.
Produkce aminokyselin a inzulínu.
Výroba antibiotik.
Produkce enzymů.
Výroba pekařských výrobků.
Učební cíle
Prohloubit znalosti vybraných průmyslových biotechnologických a mikrobiologických metod pro produkci různých produktů aplikovaných v průmyslových odvětvích.
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Výuka se realizuje účastí na vybraných přednáškách a konzultacemi k tématům, které vycházejí ze zadání doktorské práce
Základní literatura
G. D. Najafpour, Biochemical Engineering and Biotechnology, Elsevier, New York, 2019 (CS)